Η Πολυξένη Γ. Μοίρα είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία του Τουρισμού».

Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και του Τμήματος  Ενημέρωσης, Μέσων και Πολιτισμού. Επίσης έχει ετήσια μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο καθώς και στην διδακτική και αξιολόγηση.

Υπηρέτησε για 18 έτη στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και ιδίως στη Διεύθυνση Περιουσίας και Εκμετάλλευσης του ΕΟΤ με αρμοδιότητα τη διαχείριση των τουριστικών μονάδων ιδιοκτησίας ΕΟΤ. Επίσης διετέλεσε συντονίστρια του τομέα Ποιότητας Ζωής του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει εικοσαετή διδακτική προϋπηρεσία στο επιστημονικό πεδίο της διοίκησης και της κοινωνιολογίας του τουρισμού στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση, πανεπιστημιακή (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και τεχνολογική (Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Ηπείρου και Πειραιά). Επίσης έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και στη Σχολή Ξεναγών.

Είναι κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας 20 επιστημονικών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων στο πεδίο της κοινωνιολογίας του τουρισμού, της γεωγραφίας του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Εισηγήσεις της έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια τουρισμού στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη νότιο Αμερική και στην Ασία