Ελένη Γάκη

Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Ποσοτικές Μέθοδοι στη Χωρική Ανάλυση

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τηλ: +30 2271 0 35161

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Skype name: eleni_gaki

 

 

Η Δρ. Ελένη Γάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτικές Μέθοδοι στη Χωρική Ανάλυση» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική και την Περιφερειακή Ανάλυση με τίτλο “Η επίδραση των δικτύων μεταφορών και της γεωγραφικής ασυνέχειας στην περιφερειακή ανάπτυξη” από το ίδιο Τμήμα.

 

Από το 2010 που εκλέχθηκε Λέκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο πλήθος μαθημάτων μεταξύ των οποίων Χωρική Ανάλυση, Στατιστική, Ανάλυση Δεδομένων και Μεθοδολογία Έρευνας. Έχει διδάξει επίσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καθώς και στο ΠΜΣ Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 ερευνητικά προγράμματα.

 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της περιφερειακής ανθεκτικότητας, της χωρικής ανάλυσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, της χωρικής διάστασης της απασχόλησης, της εφαρμογής των ποσοτικών μεθοδολογιών στην περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη, στην επίδραση των μεταφορών και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό. Μέρος του ερευνητικού της έργου έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

 

Επιβλέπει δύο διδακτορικές διατριβές με θέματα «Μέτρηση της Περιφερειακής Ανθεκτικότητας: Η περίπτωση της Ελλάδας» και «Παρακολούθηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κατάστασης μιας περιοχής και πρόβλεψη των μεταβολών της με την χρήση προηγμένων υπολογιστικών συστημάτων εκπαιδευμένων με ιστορικά δεδομένα».