Η Ουρανία Βιτουλαδίτη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Τουριστικού Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων-Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης, συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» ως Καθηγήτρια-Σύμβουλος, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών  «Σχεδιασμός,  Διοίκηση και Πολιτική  του Τουρισμού». Διδάσκει και είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του αντικειμένου Μάρκετινγκ στη Φιλοξενία και στον Τουρισμό στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» σε σύμπραξη του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε). Στα παραπάνω Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια, έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε μεγάλο αριθμό τουριστικών μαθημάτων.

Έχει πραγματοποιήσει τις προπτυχιακές της σπουδές  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε επίσης στο University of Surrey, στη Μεγάλη Βρετανία, από όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στο Τουριστικό Μάρκετινγκ καθώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου και απέκτησε τον Διδακτορικό της τίτλο.  

Έχει συγγράψει  επιστημονικά βιβλία για Marketing και Management στον τουρισμό, τα οποία διδάσκονται ως υποχρεωτικά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, όπως επίσης και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και συνέδρια με ανώνυμους κριτές. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στον τουρισμό και επιπλέον έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε Ιδιωτικούς αλλά και Δημόσιους Φορείς. Έχει διδάξει σε σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων σχετικά με τον τουρισμό και έχει δώσει διαλέξεις σε στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαθέτει σημαντικό διοικητικό έργο στο ΤΕΙ Αθήνας.

 Επίσης είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.  Συμμετέχει σε επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων. Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό πτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών.