Η κ. Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου είναι Αριστούχος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ Εναλλακτικού Τουρισμού και κάτοχος Μάστερ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμού (MBA - Tourism Management) του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης  Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, και απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στην ειδικότητα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθύντρια μεγάλων τουριστικών γραφείων.

Η κ. Παπαγεωργίου είναι Επιστημονική Συνεργάτης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Αθηνών, ενώ υπήρξε συνεργάτης του αντίστοιχου τμήματος του ΤΕΙ Πειραιώς. Είναι μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ,  στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» και διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (http://ems.unipi.gr/).  Επίσης διετέλεσε  καθηγήτρια του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).  

Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει σειρά ανακοινώσεων, διαλέξεων και εισηγήσεων σε συνέδρια και ημερίδες, καθώς και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του κλάδου των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων, στα επιστημονικά πεδία Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών Γραφείων, Οργάνωσης Συνεδρίων και του Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ Εναλλακτικού Τουρισμού, στα οποία δραστηριοποιείται.

Η κ. Παπαγεωργίου έχει συγγράψει 5 βιβλία: Αρχές Λειτουργίας Τουριστικού Γραφείου, εκδόσεις Ιnterbooks, (2003), Δεξιότητες Πωλήσεων των Ταξιδιωτικών Συμβούλων, εκδόσεις Σύνεδρον, (2004), Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου - Προγραμματισμός Ταξιδιού, εκδόσεις Interbooks (2007), Επαγγελματικός Τουρισμός – Οργάνωση Συνεδρίων, εκδόσεις Interbooks (2007) και Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του, εκδόσεις, Παπαζήση, (2014).