Ο Δρ.Κωνσταντίνος Μαρινάκος  υπηρετεί τον τομέα του τουρισμού  από μακρού χρονικού διαστήματος τόσο  ως επιχειρηματίας και επιστημονικός σύμβουλος όσο και  ως ακαδημαϊκός και ερευνητής.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με αντικείμενο εφαρμοσμένα οικονομικά στον τουρισμό, μεταπτυχιακού διπλώματος (master) στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και απόφοιτος  τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων οικονομικού πανεπιστημίου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά διεθνή και εθνικά συνέδρια γύρω από την οικονομία και τον τουρισμό και αρκετές από τις εισηγήσεις του έχουν προταθεί για δημοσίευση σε γνωστά διεθνή περιοδικά.

Σήμερα είναι καθηγητής-σύμβουλος (μέλος Σ.Ε.Π.) τουριστικού μάνατζμεντ  στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο ΑΤΕΙ Αθηνών με διδακτικό αντικείμενο  στρατηγικό μάνατζμεντ, δημόσια οικονομική και χρηματοδοτική διοίκηση.

Είναι αιρετός Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (Ε.Ξ.Α.), ενώ έχει θητεύσει επί είκοσι συναπτά έτη διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης  ανωνύμου ξενοδοχειακής εταιρίας.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επίσης ως ξενοδοχειακός σύμβουλος, με την ιδιότητα του συνιδρυτή και επιστημονικού συνεργάτη της ξενοδοχειακής συμβουλευτικής εταιρίας Professional Hotel Development (P.H.D.) ενώ αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Tourism International Conference, της εκδοτικής ομάδας του  Journal of Tourism Research και Μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Greek Hospitality Awards 2016.